Spitskoolcurry met aardappel en rookworst
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 eetlepels olie
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 volle eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
- 1 zakje aardappelschijfjes 450 gr, CélaVita
- 500 gram panklare spitskool
- 250 gram rookworst
- 2 dl kokosmelk van een zakje Santen, Conimex
- versgemalen peper zout
- 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
Instructies
- Pel de ui en snipper hem grof.
- Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit.
- Fruit de ui ± 3 minuten zachtjes mee.
- Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor.
- Bak alles ± 1 minuut.
- Schep er dan de aardappelschijfjes en de spitskool door en bak ze al omscheppend ± 3 minuten.
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe.
- Verwarm de curry op zacht vuur nog ± 5 minuten.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de koriander erover.
- Lekker met (basmati)rijst.