Spitskoolcurry met worst
Boodschappen 1-2007
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- ½ eetlepel(s) kerriepoeder
- 600 g spitskool geschaafd of in smalle reepjes
- 450 g aardappelschijfjes voorgekookt
- 1 rookworst 250 g, in plakjes
- versgemalen peper
- zout
- 200 ml kokosmelk blikje of santen
- 2 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Schep de kerrie erdoor en bak nog 2 minuten.
- Voeg de kool en aardappelschijfjes toe en roerbak 3 minuten.
- Schep de rookworst, peper en zout naar smaak en de kokosmelk erdoor en stoof zachtjes 8-10 minuten tot de spitskool beetgaar en aardappels gaar zijn.
- Serveer het gerecht bestrooid met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pitabrood of Turks brood.