Spitskoolcurry met worst

Boodschappen 1-2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • ½ eetlepel(s) kerriepoeder
  • 600 g spitskool geschaafd of in smalle reepjes
  • 450 g aardappelschijfjes voorgekookt
  • 1 rookworst 250 g, in plakjes
  • versgemalen peper
  • zout
  • 200 ml kokosmelk blikje of santen
  • 2 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Schep de kerrie erdoor en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de kool en aardappelschijfjes toe en roerbak 3 minuten.
  • Schep de rookworst, peper en zout naar smaak en de kokosmelk erdoor en stoof zachtjes 8-10 minuten tot de spitskool beetgaar en aardappels gaar zijn.
  • Serveer het gerecht bestrooid met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pitabrood of Turks brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Varkensvlees