Sri Lankaanse varkensvleescurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkenslapjes in blokjes van 2 cm
  • 250 gram uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook heel fijngesneden
  • 1 dessertlepel wijnazijn of citroensap
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 3 theelepels Sri Lankaans zoet kerriepoeder of garam masala
  • 1 theelepel komijnpoeder djinten
  • 1 pijpje kaneel
  • cm gemberwortel zeer fijngesneden
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • olie
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verhit olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, laurier en kaneel hierin tot de ui goudbruin is.
  • Doe er dan de blokjes vlees, de cayennepeper, het kerriepoeder, het komijnpoeder en de gemberwortel bij en bak ze 5-10 minuten mee.
  • Voeg dan de azijn of het citroensap en het zout toe.
  • Maak de maïzena in 1 kopje water aan en meng dit al roerend door de curry.
  • Vindt u de curry te droog, verdun hem dan met water.
  • Laat het geheel op laag vuur ± 15 minuten sudderen; roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Varkensvlees
Land van herkomst Sri Lanka