Stamppot spruitjes met olijven

Porties: 2
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 2 ansjovis filets blikje
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 5 olijven zonder pit
  • 100 ml melk

Instructies

  • Schil de aardappelen en halveer ze.
  • Maak de spruitjes schoon.
  • Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
  • Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  • Fruit de ui in de olie glazig.
  • Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
  • Halveer de olijven.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
  • Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
  • Meng de ui en de olijven door de stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Zout arm