Stamppot spruitjes met olijven
Ingrediënten
- 600 gram aardappels
- 400 gram spruitjes
- 1 kleine ui
- 2 ansjovis filets blikje
- 1 eetlepel(s) olie
- 5 olijven zonder pit
- 100 ml melk
Instructies
- Schil de aardappelen en halveer ze.
- Maak de spruitjes schoon.
- Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
- Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
- Halveer de olijven.
- Verwarm de melk.
- Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
- Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
- Meng de ui en de olijven door de stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 6 g