Stekt marinert makrell

gegrilde makreel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 kleine ui
  • 2 makrelen van elk 500 g
  • 3 eetlepel(s) boter

Instructies

  • Vraag de visboer de graad uit de makrelen te halen zonder ze door midden te snijden.
  • Verwarm de grill voor.
  • Meng in een braadpan de olie, citroensap, zout, peper en ui.
  • Leg de vis in deze marinade met de binnenzijde naar beneden gedurende 15 minuten.
  • Daarna de andere kant ook 15 minuten.
  • Smeer de bodem van de grillpan in met wat boter met olie.
  • Grilleer de vis slechts aan één kant.
  • Giet er af en toe wat van de boter met olie over.
  • In ongeveer 12 minuten is de vis gaar en mooi goudbruin van kleur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Zweden