Sticky dadel quinoabars met kokos

Porties: 8 repen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 zachte dadels ontpit
  • 5 eetlepel(s) vloeibare kokosolie
  • 75 gram quinoavlokken boekweitvlokken of havermoutvlokken
  • 25 gram gepofte quinoa als je dit niet in huis hebt, kun je 100 gram quinoavlokken nemen in plaats van 75 gram
  • 50 gram geraspte kokos of kokosschaafsel
  • 50 gram rozijnen of gedroogde bessen zoals gojibessen, cranberries of moerbeien
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram sesamzaad
  • versgemalen Himalaya zout of zee zout
  • 3 eetlepel(s) water

Instructies

  • Doe de dadels samen met de kokosolie in een foodprocessor of keukenmachine en laat draaien tot je dadelpuree hebt.
  • Heb je geen keukenmachine?
  • Dan kun je het ook met een vork prakken, maar dit is wel wat meer werk.
  • Voeg de quinoavlokken, rozijnen, de kokosrasp, zonnebloempitten en het sesamzaad, het water en versgemalen zout toe.
  • Laat weer draaien tot alles goed aan elkaar plakt.
  • Voeg eventueel nog wat extra water toe als het niet plakkerig genoeg wordt.
  • Doe nu de gepofte quinoa erbij en pulseer nog een paar keer.
  • Bekleed een brownieblik of andere bakvorm met bakpapier.
  • Schep het mengsel erin en verdeel gelijkmatig met een spatel over de vorm.
  • Zet een half uur in de koelkast en laat hard worden.
  • Til de reep met bakpapier en al uit de vorm.
  • Snijd in stukken. Bewaar de quinoarepen in een afgesloten trommel (dit kan ik de koelkast, maar hoeft niet persé, buiten de koelkast worden ze iets zachter).
  • Eet de quinoarepen als tussendoortje, voor het sporten als je energie nodig hebt of ‘s ochtends met wat amandelmelk en vers fruit als ontbijt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Superfood / Tussendoortje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij