stimpstamp

Stimpstamp

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kilo geschilde aardappelen
  • 2 deciliter melk
  • 300 gram dungesneden verse andijvie
  • 200 gram uitgebakken spekblokjes met vet
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) blanke azijn
  • zout
  • peper
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Bak de spekblokjes in wat boter.
  • Bewaar het vet waar de spekjes in gebakken zijn.
  • Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn.
  • Verhit de melk (niet laten koken)
  • Meng de hete melk door de puree en verwarm het geheel nog eens goed.
  • Voeg nu de mosterd, de spekblokjes met hun braadvet, de azijn en peper en zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Meng op het laatst de rauwe andijvie erdoor en serveer direct, anders verliest de andijvie zijn knapperigheid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Land van herkomst Friesland / Nederland