Stumpelbonensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g spekbonen of snijbonen (diepvries)
  • 500 g aardappels
  • 250 g doorregen spekblokjes
  • 1 ½ liter bouillon (van tablet mag)
  • peper
  • 2 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes. Laat diepvriessnijboontjes niet ontdooien.
  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Bak de spekblokjes uit en giet de bouillon erbij. 
  • Leg de stukken aardappel in de pan en laat alles 15 minuten koken.
  • Voeg de boontjes toe en kook alles nog 15 minuten.
  • Wrijf de aardappelen fijn. 
  • Proef of er nog peper nodig is en bestrooi de soep op het laatst met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van spek kunt u ook stukjes ham nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Brabant / Nederland