Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram biefstuk in heel dunne plakjes
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) sake
- 1 eetlepel(s) bruine suiker
- 100 gram tofu in blokjes
- 200 gram Chinese kool gesneden
- 200 gram champignons in plakjes
- bosje Groene ui gesneden
- 3 wortels in reepjes
- 4 eieren
Instructies
- Meng de sojasaus met de sake en de suiker.
- Neem vier bakjes en breek een ei in elk.
- Roerbak de helft van de wortels in een grote koekenpan;
- Schuif ze opzij en bak de helft van de groene uien.
- Schuif ze opzij en doe hetzelfde met de champignons, Chinese kool en tofu.
- Zorg ervoor dat de groenten apart blijven.
- Als dat niet lukt, neem dan kleinere porties om te bakken.
- Bak uiteindelijk de helft van het vlees een halve minuut aan elke kant.
- Giet het sojasaus mengsel over het vlees en verhit goed.
- Serveer de sukiyaki onmiddelijk.
- Het kan direct uit de pan gegeten worden.
- Dip de sukiyaki in ei met behulp van chop sticks.
- Bereid, als de pan leeg is, de rest op dezelfde wijze.
- Serveer met rijst of noedels, giet er het overgebleven kookvocht overheen.