Sukiyaki

Sukiyaki

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk in heel dunne plakjes
  • 6 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) sake
  • 1 eetlepel(s) bruine suiker
  • 100 gram tofu in blokjes
  • 200 gram Chinese kool gesneden
  • 200 gram champignons in plakjes
  • bosje Groene ui gesneden
  • 3 wortels in reepjes
  • 4 eieren

Instructies

  • Meng de sojasaus met de sake en de suiker.
  • Neem vier bakjes en breek een ei in elk.
  • Roerbak de helft van de wortels in een grote koekenpan;
  • Schuif ze opzij en bak de helft van de groene uien.
  • Schuif ze opzij en doe hetzelfde met de champignons, Chinese kool en tofu.
  • Zorg ervoor dat de groenten apart blijven.
  • Als dat niet lukt, neem dan kleinere porties om te bakken.
  • Bak uiteindelijk de helft van het vlees een halve minuut aan elke kant.
  • Giet het sojasaus mengsel over het vlees en verhit goed.
  • Serveer de sukiyaki onmiddelijk.
  • Het kan direct uit de pan gegeten worden.
  • Dip de sukiyaki in ei met behulp van chop sticks.
  • Bereid, als de pan leeg is, de rest op dezelfde wijze.
  • Serveer met rijst of noedels, giet er het overgebleven kookvocht overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Japan