Snipper de ui en knoflook helemaal fijn.
Verwarm in een grote pan of wok 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hier de ui en knoflook in voor 2 minuten.
Voeg de maggi blokjes, zwarte peper en pimentkorrels erbij en bak nog even een minuut door.
Doe de kip (in stukjes) erbij en bak totdat de kip rondom dichtgeschroeid is.
Voeg daarna de tomatenpuree, tomaten (in stukjes), laurierblad en kousenband erbij
en bak dit nog een minuut of 2 mee zodat de tomaat goed ontzuurd is.
Als laatste schep je de bruine bonen erdoor, goed doorroeren.
Schenk er een kop kokend heet water bij totdat de ingrediënten net onder staan.
Laat dit zeker 1,5 uur zacht stoven totdat de kip heel mals is en de saus wat is ingedikt.
Als het tussendoor dreigt droog te koken dan doe je er nog een klein scheutje water bij. Roer op het laatst nog gehakte selderijblaadjes erdoor.
Proef en breng eventueel nog op smaak.
Serveer de bruine bonen met witte rijst en een komkommersalade.
Of nog lekkerder, met zuurgoed, bijvoorbeeld komkommer en rode ui uit het zuur.
En vergeet de sambal niet (of wel)