Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse bonen met rijst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kleine
uien of 1 grote
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
Surinaamse maggiblokjes
▢
de kleintjes van de toko, dus niet zo’n groot bouillonblok voor een 1/2 liter soep, je kunt het er ook uitlaten en aan het einde extra op smaak brengen met zout
▢
½
tl
zwarte peper
▢
4
pimentkorrels
▢
300-400
gram
kip
zelf kiezen uit: kippendijen, kipfilet of drumsticks
▢
300
gram
kousenband in stukjes
optioneel
▢
1
el
tomatenpuree
▢
2
tomaten
▢
2
laurierblad
▢
blik
of pot van 800gr bruine bonen
uitgelekt en afgespoeld
▢
2
takjes selderij
alleen de blaadjes
▢
zonnebloemolie
▢
zout
Instructies
Snipper de ui en knoflook helemaal fijn.
Verwarm in een grote pan of wok 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hier de ui en knoflook in voor 2 minuten.
Voeg de maggi blokjes, zwarte peper en pimentkorrels erbij en bak nog even een minuut door.
Doe de kip (in stukjes) erbij en bak totdat de kip rondom dichtgeschroeid is.
Voeg daarna de tomatenpuree, tomaten (in stukjes), laurierblad en kousenband erbij
en bak dit nog een minuut of 2 mee zodat de tomaat goed ontzuurd is.
Als laatste schep je de bruine bonen erdoor, goed doorroeren.
Schenk er een kop kokend heet water bij totdat de ingrediënten net onder staan.
Laat dit zeker 1,5 uur zacht stoven totdat de kip heel mals is en de saus wat is ingedikt.
Als het tussendoor dreigt droog te koken dan doe je er nog een klein scheutje water bij. Roer op het laatst nog gehakte selderijblaadjes erdoor.
Proef en breng eventueel nog op smaak.
Serveer de bruine bonen met witte rijst en een komkommersalade.
Of nog lekkerder, met zuurgoed, bijvoorbeeld komkommer en rode ui uit het zuur.
En vergeet de sambal niet (of wel)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
Land van herkomst
Suriname