Surinaamse bruine bonen

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rundvlees (of kip)
  • 750 gram varkensvlees (speklapjes of hamlappen)
  • 4 grote ui
  • 3 liter bruine bonen (blik of pot)
  • 2 blikjes tomaat
  • bouillontablet
  • scheutje ketjap manis
  • tabasco
  • boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het vlees in stukjes, bestrooi met peper en zout en braad het in de boter bruin
  • (braad de verschillende soorten vlees apart).
  • Snijd de uien grof en bak ze als het vlees uit de pan is.
  • Voeg de tomaten met het vocht erbij nadat deze klein gesneden zijn.
  • Voeg het vlees er weer bij.
  • Voeg hier dan ook het bouillontablet en de bruine bonen met het vocht bij.
  • Breng op smaak met een scheutje ketjap en een paar druppeltjes tabasco.
  • Laat 2 uur sudderen op een plaatje.
  • Serveer met rijst of aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Suriname