Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kilo procureur varkensnek zonder been
- 1 blikje tomaat
- 2 eetlepel(s) ketjap manis voor de saus, onderin de SC
- 1 eetlepel(s) sojasaus voor de saus, onderin de SC
- 1 eetlepel(s) Surinaamse sambal met madame Jeanette (voor de saus, onderin de SC)
- 1 ui gesnipperd (voor de saus, onderin de SC)
- 4 kleine maggiblokjes verkruimeld (2 voor de saus en 2 voor de rub)
- 1 eetlepel(s) komijnzaadjes voor de rub
- 3 eetlepel(s) kerrie masalapoeder voor de rub
- 1 knoflook voor de rub
- 1 dessertlepel uienpoeder voor de rub
- 1 dessertlepel gemberpoeder voor de rub
- 1 dessertlepel trassipoeder voor de rub
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine basterdsuiker (voor de rub)
- 1 zout voor de rub
- 1 peper voor de rub
- 3 eetlepel(s) allesbinder
Instructies
- Meng alle kruiden voor de rub met elkaar, dep de procureur droog en smeer in met de rub.
- Laat dit een paar uur (het liefst een hele nacht) intrekken (in de koeling!).
- Haal het vlees uit de koeling en laat een uurtje op kamertemperatuur komen.
- Doe de ui met de tomatenblokjes, twee van de maggiblokjes, de Surinaamse sambal, de ketjap manis en de sojasaus in de slowcooker en meng door elkaar.
- Leg de gekruide procureur erop, draai hem een keer rond in de tomatenblokjes met ui en zet de slowcooker 9 tot 10 uur op low.
- Haal na 8 uur het vlees uit de slowcooker, gooi de helft van het vocht weg, voeg de allesbinder, meng door elkaar en trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Doe terug in de slowcooker en laat nog een half uurtje zonder deksel staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op een pistolet of in een rotiplaat met zelfgemaakt zoetzuur met witte kool en sambal naar keus.