Sweet & sour wok roll met kipgehakt, paprika en lente-ui
Ingrediënten
- 2 paprika’s 1 rood en 1 geel
- 300 g mini paksoi
- 1 bos(jes) lente-uitjes
- Conimex wok olie
- 300 g kipgehakt
- Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
- 1 pak Conimex wokrolls
Instructies
- Was en snijd de paprika’s in reepjes.
- Was de paksoi. Haal van mini-paksoi de blaadjes alleen maar los of snijd grote paksoi in repen.
- Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in plakjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 3 minuten.
- Wok vervolgens de paprika 3 minuten mee.
- Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.
- Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
- Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wokrolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
- Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
- Schep het gehakt-groentemengsel op de wokrolls.
- Strooi de lente-uitjes erover en rol ze op. Leg ze op 3 of 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor een fris element Conimex Atjar Tjampoer op tafel en Sambal Oelek voor als je het ‘hot’ lekker vindt.Variatietip:
Vervang het kipgehakt door rundergehakt en de paksoi door kleinebroccoliroosjes. Wok deze met de paprika in totaal 4 minuten.