Sweet & sour wok roll met kipgehakt, paprika en lente-ui

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 paprika’s 1 rood en 1 geel
  • 300 g mini paksoi
  • 1 bos(jes) lente-uitjes
  • Conimex wok olie
  • 300 g kipgehakt
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 1 pak Conimex wokrolls

Instructies

  • Was en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Was de paksoi. Haal van mini-paksoi de blaadjes alleen maar los of snijd grote paksoi in repen.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 3 minuten.
  • Wok vervolgens de paprika 3 minuten mee.
  • Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wokrolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Schep het gehakt-groentemengsel op de wokrolls.
  • Strooi de lente-uitjes erover en rol ze op. Leg ze op 3 of 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet voor een fris element Conimex Atjar Tjampoer op tafel en Sambal Oelek voor als je het ‘hot’ lekker vindt.

Variatietip:

Vervang het kipgehakt door rundergehakt en de paksoi door kleine
broccoliroosjes. Wok deze met de paprika in totaal 4 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters