Taaitaainoten

de echten pepernoten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram vloeibare honing
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden of koekkruiden
  • 1 theelepel anijszaad gemalen
  • zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd

Instructies

  • Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer het bakmeel erdoor.
  • Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 1 uur rusten.
  • Verwarm de Oven voor op 200°C.
  • Vorm van het deeg repen en snijd die in dobbelstenen.
  • Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.

Taaitaaipop

  • Vorm het Deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ± 1 cm dik en versier ze.
  • Bak de taaitaai in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas