Taaitaainoten
de echten pepernoten
Ingrediënten
- 250 gram vloeibare honing
- 1 ei
- 1 eetlepel speculaaskruiden of koekkruiden
- 1 theelepel anijszaad gemalen
- zout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
Instructies
- Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer het bakmeel erdoor.
- Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 1 uur rusten.
- Verwarm de Oven voor op 200°C.
- Vorm van het deeg repen en snijd die in dobbelstenen.
- Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.
Taaitaaipop
- Vorm het Deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ± 1 cm dik en versier ze.
- Bak de taaitaai in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin.