Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet 8 minuten voorgekookt en gepluisd
- 8 taco’s
- 100 gram ijsbergsla gesneden
- 150 gram bacon reepjes
- 2 teentjes knoflook gerookte / geplet en klein gehakt
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 blikje mais 300 gram (uitgelekt)
- 1 blikje Bonduelle chili bonen 300 gram (klein beetje uitgelekt)
- 1 blikje tomaat 400 gram gepelde (met sap)
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 zakje Fajita seasoning mix
- 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown
- 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder pikant
- 100 gram Eatlean proteïne kaas zelf geraspt
- 12 eetlepel(s) Dorito’s hot salsa saus
Instructies
- Zet de kipfilet op in water met peper en breng aan de kook.
- Als het kookt, 8 minuten zachtjes laten door koken met deksel op de pan.
- Afgieten, af laten koelen en uit elkaar pluizen.
- Roerbak de baconreepjes, gerookte knoflook en de paprika zonder olie of vet een minuut of 5 aan.
- Doe de tomatenpuree, de Greensweet Stevia Brown en de gepluisde kipfilet erbij en roerbak 2 minuutjes mee.
- Voeg de gepelde tomaat, de fajita kruiden, het gerookte paprikapoeder, de chili bonen toe en laat onder af en toe roeren een minuut of 10 sudderen.
- Doe dan de maïs erbij, roer door elkaar en laat nog een minuut of 5 zachtjes op staan.
- Met de taco’s heb ik niks bijzonders gedaan, niet voorverwarmd maar zo uit de verpakking op een bord.
- Doe de ijsbergsla in de taco, schep het mengsel erbij en maak het af met de salsasaus en de geraspte kaas.
- Twee stuks goed gevulde taco’s per persoon als avondeten is dus 8 punten en als lunch één goed gevulde taco voor 4 punten.