Taco’s met kipgehakt en wortelsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • eetlepel olijfolie traditioneel
  • 450 g kipgehakt
  • 1 zakje taco seasoningmix casa fiesta
  • 8 tacoschelpen
  • 450 g winterwortel geraspt
  • 2 zoetzure appels gewassen en in dunne partjes
  • 40 g rozijnen
  • 1 deciliter slasaus
  • ½ zakje jonge bladsla
  • 1 blik ananas schijven à 4 stuks in kleine stukjes
  • ½ potje milde tacosaus
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Verhit de olie en bak het kipgehakt al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg 1,2 dl heet water en de inhoud van het zakje tacomix toe en breng alles al roerende aan de kook.
  • Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep voor de salade de winterwortel met de appel, de rozijnen en de slasaus door elkaar.
  • Vul de schelpen met de bladsla, de gehaktsaus en de ananasstukjes.
  • Verdeel er tacosaus en zure room over en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bonassia Estate, Merlot/ Cabernet Sauvignon, rood, Marokko
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Taco's & Nacho's