Tajine
Geen dag zonder tajinepot In de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien). In deze extra gevulde stoofschotels worden vaak vlees, gedroogde vruchten, specerijen en amandelen verwerkt.
Ingrediënten
- 1 kg lamsvlees
- 3 eetlepels olie
- ¼ theelepel gember
- ¼ koffielepel saffraan
- peper
- ½ theelepel koriander
- 1 theelepel kaneel
- 1 ui
- 500 gram éé nacht voorgeweekte pruimen
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel oranjebloesemwater
- amandelen
Ook nodig:
Instructies
- Bak het vlees in de olie zeer licht aan, bedek het met water en voeg de gember,
- saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe.
- Laat het in 2 uur gaar pruttelen.
- Voeg de pruimen toe en laat nog 20 minuten sudderen.
- Voeg de honing toe en kook nog 15 minuten.
- Besprenkel met oranjebloesemwater en garneer met geroosterde amandelen.