Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tajine
Geen dag zonder tajinepot In de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien). In deze extra gevulde stoofschotels worden vaak vlees, gedroogde vruchten, specerijen en amandelen verwerkt.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
lamsvlees
▢
3
eetlepels
olie
▢
¼
theelepel
gember
▢
¼
koffielepel
saffraan
▢
peper
▢
½
theelepel
koriander
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
ui
▢
500
gram
éé nacht voorgeweekte pruimen
▢
2
eetlepels
honing
▢
1
theelepel
oranjebloesemwater
▢
amandelen
Ook nodig:
▢
Tajine
Instructies
Bak het vlees in de olie zeer licht aan, bedek het met water en voeg de gember,
saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe.
Laat het in 2 uur gaar pruttelen.
Voeg de pruimen toe en laat nog 20 minuten sudderen.
Voeg de honing toe en kook nog 15 minuten.
Besprenkel met oranjebloesemwater en garneer met geroosterde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko