Tajine

Tajine

Geen dag zonder tajinepot In de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien). In deze extra gevulde stoofschotels worden vaak vlees, gedroogde vruchten, specerijen en amandelen verwerkt.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees
  • 3 eetlepels olie
  • ¼ theelepel gember
  • ¼ koffielepel saffraan
  • peper
  • ½ theelepel koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ui
  • 500 gram éé nacht voorgeweekte pruimen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • amandelen

Ook nodig:

Instructies

  • Bak het vlees in de olie zeer licht aan, bedek het met water en voeg de gember,
  • saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe.
  • Laat het in 2 uur gaar pruttelen.
  • Voeg de pruimen toe en laat nog 20 minuten sudderen.
  • Voeg de honing toe en kook nog 15 minuten.
  • Besprenkel met oranjebloesemwater en garneer met geroosterde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Marokko