Taze fasulye zeytinyagli

Taze fasulye zeytinyagli

Sperziebonen in olie
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 middelgrote uien, in halve ringen gesneden
  • 2 gepelde tomaten vers of uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel(s) verse fijngehakte peterselie

Instructies

  • Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze doormidden.
  • Blancheer ze 5 minuten voor in kokend water met wat zout en spoel ze direct af met koud water.
  • Laat ze uitlekken.
  • Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de gepelde en in plakjes gesneden knoflooktenen toe en fruit deze heel even mee.
  • Voeg de tomaten toe en druk ze met een pollepel fijn.
  • Doe dan de geblancheerde sperziebonen erbij en laat samen nog 5 minuten zachtjes doorstoven.
  • Meng er het citroensap en peper en zout door.
  • Serveer warm of koud met de peterselie eroverheen gestrooid

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij vis, gevogelte of vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch