Tempeh Goreng Oedang Dan Babi

tempeh met garnalen en varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram varkensvlees gaar
  • 2 grote uien gesnipperde
  • 2 kemirienoten gepoft
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sambal trassi
  • ¼ blok santen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ½ plak tempeh
  • 1 rode lombok
  • zout
  • 100 gram garnalen gepelde

Instructies

  • Snij het varkensvlees in smalle repen.
  • Stam uien, knoflook, kemiries en sambal tot een pasta.
  • Breng 2 dl water aan de kook en los de santen hierin op en voeg wat zout toe.
  • Bak de pasta in 4 min. onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan de opgeloste santen en varkensvlees toe.
  • Roer alles door elkaar en voeg de tempeh toe.
  • Weer omscheppen en heel zachtjes laten koken totdat de tempeh gaar is.
  • Schep dan de garnalen erbij en laat alles nog 1 min. zachtjes doorkoken.
  • Dien dit gerecht op in voorverwarmde schaal.
  • Als garnering een bloem van rode lombok.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis / Vlees / Vleesvervangers / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië