Thais groentepannetje met citroenrijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 gele paprika
  • 250 g broccoli
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 mango
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepel sesamolie
  • deciliter groentebouillon van tablet
  • 5 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersnippers op siroop
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 g pandanrijst
  • ½ eetlepel citroenrasp

Instructies

  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Hak de gepelde knoflook en sjalotjes fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en maak de sugarsnaps schoon, kook ze beide 2 minuten.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Schil de mango, verwijder de pit en verdeel de vrucht in blokjes.
  • Pers de limoenen.
  • Verhit 1 eetlepel sesamolie.
  • Fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalotjes.
  • Voeg 2 eetlepels bouillon en 2 eetlepels sojasaus toe.
  • Voeg ¾ deel van het limoensap, honing en gembersnippers toe.
  • Verwarm alles tot een lichtgebonden saus.
  • Verhit de rest van de olie.
  • Roerbak hierin de groenten 3 minuten, voeg de rest van de bouillon toe en schep de mango erdoor.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op
  • de verpakking. Schep citroenrasp en de rest van het limoensap door de rijst.
  • Verdeel de rijst over de borden, schep de groenten erop en giet de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Neem notenolie in plaats van sesamolie.

Serveertip:

Garneer het gerecht met cashewnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch