Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 275 g rijst
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 g kip
- 1 tl Thai red currypoeder
- 400 g spitskool
- 400 g Chinese kool
- 3 eetlepel(s) chilisaus
- 15 g koriander
Instructies
- Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
- Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
- Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Calories: 655 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 29 g | Vet: 31 g | Zout: 215 mg