Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Deze smaakvolle Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst is een heerlijke combinatie van kruidige curry, knapperige groenten en romige rijst.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Pan met deksel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
400
ml
kokosmelk
▢
275
g
rijst
▢
2
el
olijfolie
▢
300
g
kipfilet
in blokjes
▢
1
tl
Thaise rode currypoeder
▢
400
g
spitskool
gesneden
▢
400
g
Chinese kool
gesneden
▢
3
el
chilisaus
▢
15
g
verse koriander
grof gehakt
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Breng de kokosmelk met ruim water en zout aan de kook.
Voeg de rijst toe, zet de deksel op de pan en kook op middelhoog vuur in 8 minuten gaar.
Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip met de currypoeder 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool en Chinese kool toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de chilisaus toe en roerbak nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.
Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden.
Garneer met verse koriander en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een partje limoen en extra chilisaus voor extra pit.
Wijnadvies:
Een frisse
Sauvignon Blanc
of een lichtzoete
Gewürztraminer
past goed bij de pittige en romige Thaise smaken.
Voedingswaarden
Calories:
560
kcal
|
koolhydraten:
72
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Thailand
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden