Thai­se kip met spits­kool en ro­mi­ge ko­kos­rijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 275 g rijst
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 g kip
  • 1 tl Thai red currypoeder
  • 400 g spitskool
  • 400 g Chinese kool
  • 3 eetlepel(s) chilisaus
  • 15 g koriander

Instructies

  • Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
  • Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
  • Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.

Voedingswaarden

Calories: 655 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 29 g | Vet: 31 g | Zout: 215 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand