Toemis Tahoe Tauge Dan Oedang
gebakken tahoe met taugé en garnalen
Ingrediënten
Instructies
- Snij de tahoe in dobbelstenen en bak ze in hete olie tot ze lichtbruin zijn
- .Laat ze uitlekken en doe ze op een schaaltje.
- Snij de sjalotten of uien en knoflook erg fijn.
- Ontpit de lomboks of eventueel 1 rode en 1 groene paprika en snij ze fijn.
- Fruit dan de sjalotten, knoflook, lomboks of paprika met de trassie, asem en zout in de boter en voeg het schijfje laos en de salam toe.
- Schenk er 1 dl heet water bij en laat het 3 min. op een laag pitje sudderen.
- Maak de taugé schoon en roer ze met de suiker door het mengsel.
- Was de selderie en prei en snij dit ook fijn.
- Voeg ze met de gekookte garnalen en de tahoe aan het gerecht toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg desgewenst nog wat heet water toe want het mag niet te droog worden.
- Nog 3 min. stoven met het deksel op de pan.
- Opdienen als bijgerecht met bijvoorbeeld frikadel pan, verse komkommer en kroepoek.