Toemis Tahoe Tauge Dan Oedang

gebakken tahoe met taugé en garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ blok tahoe
  • 1 dl olie
  • 3 sjalotten of uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode lomboks
  • 2 groene lomboks
  • 1 theelepel trassie
  • 1 theelepel asem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 schijfje laos
  • 2 salamblaadjes
  • 200 gram taugé
  • 1 theelepel suiker
  • 5 takjes selderie
  • 1 prei
  • 100 gram garnalen gekookte

Instructies

  • Snij de tahoe in dobbelstenen en bak ze in hete olie tot ze lichtbruin zijn
  • .Laat ze uitlekken en doe ze op een schaaltje.
  • Snij de sjalotten of uien en knoflook erg fijn.
  • Ontpit de lomboks of eventueel 1 rode en 1 groene paprika en snij ze fijn.
  • Fruit dan de sjalotten, knoflook, lomboks of paprika met de trassie, asem en zout in de boter en voeg het schijfje laos en de salam toe.
  • Schenk er 1 dl heet water bij en laat het 3 min. op een laag pitje sudderen.
  • Maak de taugé schoon en roer ze met de suiker door het mengsel.
  • Was de selderie en prei en snij dit ook fijn.
  • Voeg ze met de gekookte garnalen en de tahoe aan het gerecht toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg desgewenst nog wat heet water toe want het mag niet te droog worden.
  • Nog 3 min. stoven met het deksel op de pan.
  • Opdienen als bijgerecht met bijvoorbeeld frikadel pan, verse komkommer en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Vleesvervangers / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië