Tomatekip

Creools
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram kip in stukken
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 takje selderie fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokjes kippebouillon
  • 2 deciliter water
  • 100 gram boter of margarine
  • 1 fijngesneden ui
  • zout
  • peper

Instructies

  • Wrijf de stukken kip in met peper en zout.
  • Verhit de boter in een wok of braadpan en bak de kip snel aan alle kanten bruin.
  • Schep de stukken kip uit de pan.
  • Fruit de fijngesneden ui en knoflook glazig en voeg vervolgens de tomatenpuree en selderie toe.
  • Doe de kip weer in de pan en vermeng ze goed met het kruiden mengsel.
  • Doe het water met het bouillon blokje erbij en laat de kip 30 min. gaar stoven.
  • Het gerecht mag niet te droog worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Suriname