Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 4 bospeentjes
- 1 dunne prei
- ½ eetlepel(s) bakgember
- 2 eetlepel(s) roerbakolie
- 150 g rundergehakt
- 1 eetlepel(s) medium sherry
- 1 eetlepel(s) Chinese sojasaus
- 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep pakje ` 2 zakjes Honig
Instructies
- Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden.
- Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
- Prei schoonmaken, wassen en in (schuine) ringetjes snijden.
- Bakgember iets fijner snijden. In wok 1 eetlepel olie verhitten.
- Rundergehakt in ca. 2 minuten rul roerbakken.
- Rest van olie toevoegen.
- Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca. 1 1/2 minuut roerbakken.
- Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren. 6 dl water erbij schenken.
- Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen.
- Soep ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met (warm) stokbrood.