Tomaten roerbaksoep met gehakt

Tomaten roerbaksoep met gehakt

Snel te maken / AllerHande februari 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 bospeentjes
  • 1 dunne prei
  • ½ eetlepel(s) bakgember
  • 2 eetlepel(s) roerbakolie
  • 150 g rundergehakt
  • 1 eetlepel(s) medium sherry
  • 1 eetlepel(s) Chinese sojasaus
  • 1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep pakje ` 2 zakjes Honig

Instructies

  • Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden.
  • Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in (schuine) ringetjes snijden.
  • Bakgember iets fijner snijden. In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Rundergehakt in ca. 2 minuten rul roerbakken.
  • Rest van olie toevoegen.
  • Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca. 1 1/2 minuut roerbakken.
  • Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren. 6 dl water erbij schenken.
  • Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen.
  • Soep ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met (warm) stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Soep / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken