Tomatensalade van Capri

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine krop rode sla
  • 4 tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella van ± 125 gr elk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) basilicum verse gehakte
  • 4 zwarte olijven
  • peper van de molen

Instructies

  • Was de sla, zwier ze droog en snijd ze in fijne reepjes.
  • Was de tomaten en snijd ze in schijfjes.
  • Snijd de mozzarella in plakjes van ± 1/2 cm dik en schik die, in waaiervorm, in het midden van 4 borden.
  • Leg er de schijfjes tomaat omheen en werk af met een krans van sla.
  • Besprenkel de borden vervolgens met de olijfolie en verdeel er de basilicumsnippers over.
  • Kruid de mozzarella met wat versgemalen peper en leg er een olijf op.
  • Serveer dit slaatje met een stukje ciabatta (Italiaans stokbrood) of met grissini (soepstengels).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië