Tonijn met spruiten
Ingrediënten
- 1 ajuin
- 20 spruiten
- 1 blik tonijn
- Spek
- 1 pompelmoes
- 50 g boter
- 2 teentjes look
- 1 witloof
- 4 bouchékes waarin men ook vol au vent doet
Instructies
- Snijd de ajuin heel fijn, de spruiten in schijfjes, de witloof in kleine stukken en hak de look.
- Bak de ajuin glazig, doe dan het spek erbij en de look.
- Voeg de spruiten en het witloof erbij
- Stoof alles aan tot het gaar is , voeg dan de tonijn erbij.
- Pers 1 pompelmoes erop, en voeg de 50 g boter eraan toe. (kan meer zijn, mocht het nog wat lopend zijn) en voeg een half glas water toe.
- Bak de Bouchekes 10 minuten in de oven op 180 º C.
- Leg op het bord 1 of 2 bouchekes per persoon en vul dit met het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer met mosterdpuree