Tonijn met spruiten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 20 spruiten
  • 1 blik tonijn
  • Spek
  • 1 pompelmoes
  • 50 g boter
  • 2 teentjes look
  • 1 witloof
  • 4 bouchékes waarin men ook vol au vent doet

Instructies

  • Snijd de ajuin heel fijn, de spruiten in schijfjes, de witloof in kleine stukken en hak de look.
  • Bak de ajuin glazig, doe dan het spek erbij en de look.
  • Voeg de spruiten en het witloof erbij
  • Stoof alles aan tot het gaar is , voeg dan de tonijn erbij.
  • Pers 1 pompelmoes erop, en voeg de 50 g boter eraan toe. (kan meer zijn, mocht het nog wat lopend zijn) en voeg een half glas water toe.
  • Bak de Bouchekes 10 minuten in de oven op 180 º C.
  • Leg op het bord 1 of 2 bouchekes per persoon en vul dit met het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer met mosterdpuree
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst België