Tortilla met chorizo

Spaanse Aardappel-Chorizo Omelet

Serveer deze Spaanse aardappel-chorizo omelet als bijgerecht of als hoofdgerecht, en geniet van de smaken van Spanje!
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardappels julienne gesneden (3 mm)
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 50 gram ui fijngehakt
  • ¼ bosje peterselie gehakt
  • Olijfolie
  • 50 gram chorizo in reepjes gesneden
  • 50 gram rucola
  • Manchego kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zonder te laten kleuren.
  • Voeg de julienne gesneden aardappels toe en bak ze mee tot ze gaar zijn zonder te kleuren.
  • Klop ondertussen de eieren los in een kom en meng met zout, peper en gehakte peterselie.
  • Meng het aardappelmengsel door het eiermengsel en zorg dat alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel terug in de pan en verspreid het gelijkmatig.
  • Dek de pan af en laat de tortilla gaar worden op laag vuur.
  • Draai de tortilla halverwege om.
  • Bak de reepjes chorizo in een aparte pan op laag vuur tot ze knapperig zijn.
  • Leg de gare en goudbruine tortilla op een bord en verdeel de gebakken chorizo erover.
  • Garneer de tortilla met rucola en bestrooi met wat geraspte Manchego kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn zoals Rioja Crianza past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Tortilla
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij