Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- ¾ theelepel zout
- 75 gr plantaardige margarine
Instructies
- Vermeng de bloem en het zout, voeg de margarine toe en wrijf deze met de vingertoppen tot kruimels door de bloem.
- Voeg 1 1/2 dl warm water toe, roer met een vork tot ee kloterig mengsel ontstaat en kneed dit tot een soepel stevig deeg.
- Voeg eventueel nog wat water toe, maar niet meer dan 1/4 dl.
- Verdeel het deeg in 8 balletjes, leg die op een bord, dek ze af met huishoudfolie en laat het deeg minstens 30 minuten rusten.
- Verhit op hoog vuur een koekenpan met een doorsnee van 25 cm.
- Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van ± 30 cm en bestuif de deeglapjes met wat bloem.
- Bak de tortilla's in de hete koekenpan 1-1 1/2 minuut tot er blazen en donkerbruine puntjes op ontstaan.
- Houd, terwijl u de rest van de tortilla's bakt, de gebakken tortilla's in een schone theedoek warm.
- U kunt ook kant-en-klare tortilla's gebruiken.