Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- tortilla pers
- plasticfolie
- theedoek
Ingrediënten
- 165 gram Masa Harina maïsmeel
Instructies
- Leg de Masa Harina in een kom, voeg 3 dl warm water toe en kneed dit met de hand tot een stevig, maar soepel deeg.
- Dek het deeg met een theedoek af en laat het ca 20 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 12 balletjes.
- Klap de tortillapers open en bekleed beide zijden met plasticfolie.
- Leg een balletje deeg op de onderkant van de pers en druk het deeg met de pers plat tot een cirkel van dezelfde grootte als de doorsnede van de pers.
- Klap de pers open en neem de tortilla eruit.
- Vet een koekenpan met een vleugje olie in en verwarm dat goed.
- Bak de tortilla aan elke kant 1-2 minuten.
- Niet teveel olie gebruiken, dan wordt de tortilla krokant.
- U kunt de tortilla's afgedekt met een theedoek warm houden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn. Het mag niet te droog of te vochtig zijn. Voeg eventueel wat extra vocht of extra maïsmeel toe.