Tournedos met béarnaisesaus
Ingrediënten
- 200 g boter
- 4 takjes dragon
- 4 takjes kervel
- 1 sjalotje
- ½ dl natuurazijn
- 1 dl droge witte wijn
- 4 eierdooiers
- zout
- versgemalen peper
- citroensap
- 4 tournedos biefstuk van de haas a 125 g
- 40 g boter om te bakken
Instructies
Voorbereiden
- In pannetje boter op zeer laag vuur laten smelten (niet bruisen), zodat boter helder wordt (= klaren).
- Helft van kruiden fijnhakken.
- Sjalotje pellen en snipperen.
Bereiden
- In steelpan azijn, wijn, sjalot en ongesneden helft van kruiden tot ⅔ laten inkoken.
- Vloeistof zeven, terug doen in pan, tot lauwwarm laten afkoelen.
- Dooiers en 1 eetlepel water toevoegen en mengsel met garde op laag vuur al kloppend binden.
- Gesmolten boter (alleen heldere deel) al kloppend straalsgewijs bij dooiermengsel gieten tot mooie gladde gebonden saus ontstaat.
- Saus au bain marie warmhouden, (sauspan boven andere pan met laagje heet water hangen) gehakte kruiden erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout, peper en een druppeltje citroensap.
- In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 6 minuten rondom bruinbakken door ze voortdurend door hete boter te schuiven.
- Vervolgens bestrooien met zout en peper.
- Béarnaisesaus over biefstukjes gieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met haricots verts en gebakken krieltjes.
Voedingswaarden
Calories: 655 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 34 g | Vet: 58 g