Tournedos met béarnaisesaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 4 takjes dragon
  • 4 takjes kervel
  • 1 sjalotje
  • ½ dl natuurazijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 eierdooiers
  • zout
  • versgemalen peper
  • citroensap
  • 4 tournedos biefstuk van de haas a 125 g
  • 40 g boter om te bakken

Instructies

Voorbereiden

  • In pannetje boter op zeer laag vuur laten smelten (niet bruisen), zodat boter helder wordt (= klaren).
  • Helft van kruiden fijnhakken.
  • Sjalotje pellen en snipperen.

Bereiden

  • In steelpan azijn, wijn, sjalot en ongesneden helft van kruiden tot ⅔ laten inkoken.
  • Vloeistof zeven, terug doen in pan, tot lauwwarm laten afkoelen.
  • Dooiers en 1 eetlepel water toevoegen en mengsel met garde op laag vuur al kloppend binden.
  • Gesmolten boter (alleen heldere deel) al kloppend straalsgewijs bij dooiermengsel gieten tot mooie gladde gebonden saus ontstaat.
  • Saus au bain marie warmhouden, (sauspan boven andere pan met laagje heet water hangen) gehakte kruiden erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout, peper en een druppeltje citroensap.
  • In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 6 minuten rondom bruinbakken door ze voortdurend door hete boter te schuiven.
  • Vervolgens bestrooien met zout en peper.
  • Béarnaisesaus over biefstukjes gieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met haricots verts en gebakken krieltjes.

Voedingswaarden

Calories: 655 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 34 g | Vet: 58 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België