Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram groene erwten gedroogde
- 100 gram gort
- 4 plakken pekelvlees van 100 gram /bereid door de slager
- 8 stoofpeertjes
- 8 appels
- 1 kleine groene kool of witte kool
- boter
Instructies
- Was de gedroogde groene erwten af en laat ze een nacht weken.
- Laat ook de gort een nacht weken.
- Schil de stoofpeertjes en zet ze rechtop in een erg grote pan met 3 deciliter water.
- Stoof ze anderhalf uur.
- Voeg de gort, de erwten en de plakken pekelvlees toe.
- Laat het geheel nog een uur zacht doorkoken.
- Schil de appels.
- Snijd de kool en haal de harde nerven eruit.
- Voeg appels en kool toe.
- Laat alles nog een half uur doorsudderen.
- Serveer het gerecht met gesmolten boter.