Tsjettelkost

Tsjettelkost

Ketelkost
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram groene erwten gedroogde
  • 100 gram gort
  • 4 plakken pekelvlees van 100 gram /bereid door de slager
  • 8 stoofpeertjes
  • 8 appels
  • 1 kleine groene kool of witte kool
  • boter

Instructies

  • Was de gedroogde groene erwten af en laat ze een nacht weken.
  • Laat ook de gort een nacht weken.
  • Schil de stoofpeertjes en zet ze rechtop in een erg grote pan met 3 deciliter water.
  • Stoof ze anderhalf uur.
  • Voeg de gort, de erwten en de plakken pekelvlees toe.
  • Laat het geheel nog een uur zacht doorkoken.
  • Schil de appels.
  • Snijd de kool en haal de harde nerven eruit.
  • Voeg appels en kool toe.
  • Laat alles nog een half uur doorsudderen.
  • Serveer het gerecht met gesmolten boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Friesland / Nederland