Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg bloem
- 300 ml melk
- 300 ml hand warm water kan tot 400 ml afhankelijk van bloemsoort
- 1 koffielepel zout
- 30 gram verse gist
- 1 eiwit
Om te bestrijken:
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eigeel
- 1 eetlepel(s) yoghurt ik had enkel zure room in huis en heb die gebruikt, dat ging perfect
- Sesamzaadjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine.
- Van het moment dat je een bolvorm krijgt voeg je het zout toe en laat je de machine nog even verder kneden.
- Laat het deeg nu 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats.
- Ik gebruik hiervoor de oven en zet hem op 35°C.
- Verdeel het deeg nu in 2 helften en bol deze mooi op.
- Laat de bollen nu een 20 minuutjes rusten.
- Neem 1 bol en druk deze met je vingers in model.
- Je maakt een ronde cirkel en duwt met je vingers deukjes in het gehele deeg zodat je een plat brood krijgt.
- Laat de broden nu nog eens een dik half uur rijzen.
- Ondertussen maak je een papje van de olie, het eigeel en de yoghurt.
- Dip je vingers in het papje en maak nu met je vingers een rand aan het brood.
- Dip telkens je vingers weer als ze droog worden.
- Maak in het brood nu rechte lijnen, draai het brood een slag en maak weer met je vingers lijnen in het brood zodat je een ruitvorm krijgt.
- Smeer het brood nu in met de rest van het papje en bestrooi het brood met sesamzaadjes.
- Bak de broden af in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 30 minuten.
- Laat de broden afkoelen op een taartrooster.