Turkse bortsj

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) boter
  • 2 middelgrote ui in stukjes
  • 1 paprika zonder zaadjes en in stukken gesneden
  • 2 geplette teentjes knoflook
  • 1 kleine witte kool in blokjes
  • 1 ½ liter runderbouillon
  • 2 grote bieten in schijven
  • 3 aardappels in blokjes
  • 3 geschilde ontpitte en in vieren gesneden tomaten
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 2 laurierbladen
  • theelepel fijngewreven dillezaadjes
  • theelepel fijngewreven komijnzaad
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes en fijngestampt
  • 2 eetlepels gehakte selderijblaadjes
  • 1 kop zure room
  • 2 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Verhit de boter in een grote soeppot.
  • Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten.
  • Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend.
  • Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, behalve de zure room en de peterselie.
  • Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken.
  • Breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  • Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Turkije