Turkse bortsj
Ingrediënten
- 4 eetlepel(s) boter
- 2 middelgrote ui in stukjes
- 1 paprika zonder zaadjes en in stukken gesneden
- 2 geplette teentjes knoflook
- 1 kleine witte kool in blokjes
- 1 ½ liter runderbouillon
- 2 grote bieten in schijven
- 3 aardappels in blokjes
- 3 geschilde ontpitte en in vieren gesneden tomaten
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 2 laurierbladen
- ⅛ theelepel fijngewreven dillezaadjes
- ⅛ theelepel fijngewreven komijnzaad
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes en fijngestampt
- 2 eetlepels gehakte selderijblaadjes
- 1 kop zure room
- 2 eetlepel(s) peterselie
Instructies
- Verhit de boter in een grote soeppot.
- Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten.
- Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend.
- Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, behalve de zure room en de peterselie.
- Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken.
- Breng zo nodig op smaak met zout en peper.
- Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie.