Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g Duru grove bulgur
- 1 ui middelgrote
- 1 eetlepel(s) ongezouten roomboter
- 0,5 eetlepel(s) tomatenpuree
- 40 gram kus uzumu krentjes
- 2 Turkse groene pepers
Instructies
- Kruis de onderkant van de tomaten in en leg ze een paar minuten in kokend heet water.
- Daarna in een bak met ijskoud water de tomaten laten schrikken.
- Laat de tomaten afkoelen.
- Snijd ondertussen de ui en peper (verwijder de zaadlijsten) fijn.
- Ontvel de tomaten en snijd deze in fijn/blokjes.
- Smelt de roomboter in een pan.
- Voeg de ui toe en als de ui er glazig uit ziet voeg je de tomatenpuree toe.
- Voeg nu de pepers en tomaat toe en bak deze even mee tot de tomaat redelijk “gesmolten” is (duurt een paar minuten).
- Voeg nu de krentjes en de bulgur toe en goed roeren, zet het vuur laag.
- Voor ieder glas bulgur 1,5 glas water toevoegen.
- Kook het water en giet over de bulgur.
- Breng het op smaak met zout en roer het geheel goed door.
- Proef of het lekker op smaak is!
- Als het kookt zet je het vuur laag, deksel erop en rustig koken
- Deksel niet openmaken!
- Het is klaar als het water helemaal verdwenen is.
- Dit zal ongeveer 15 minuten duren.