Turkse Bulgur

Turkse Bulgur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g Duru grove bulgur
  • 1 ui middelgrote
  • 1 eetlepel(s) ongezouten roomboter
  • 0,5 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 40 gram kus uzumu krentjes
  • 2 Turkse groene pepers

Instructies

  • Kruis de onderkant van de tomaten in en leg ze een paar minuten in kokend heet water.
  • Daarna in een bak met ijskoud water de tomaten laten schrikken.
  • Laat de tomaten afkoelen.
  • Snijd ondertussen de ui en peper (verwijder de zaadlijsten) fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd deze in fijn/blokjes.
  • Smelt de roomboter in een pan.
  • Voeg de ui toe en als de ui er glazig uit ziet voeg je de tomatenpuree toe.
  • Voeg nu de pepers en tomaat toe en bak deze even mee tot de tomaat redelijk “gesmolten” is (duurt een paar minuten).
  • Voeg nu de krentjes en de bulgur toe en goed roeren, zet het vuur laag.
  • Voor ieder glas bulgur 1,5 glas water toevoegen.
  • Kook het water en giet over de bulgur.
  • Breng het op smaak met zout en roer het geheel goed door.
  • Proef of het lekker op smaak is!
  • Als het kookt zet je het vuur laag, deksel erop en rustig koken
  • Deksel niet openmaken!
  • Het is klaar als het water helemaal verdwenen is.
  • Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Turkije