Turkse herdersalade

Boodschappen 7-2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 vleestomaten
  • 200 g tuinbonen pot of diepvries
  • 1 rode paprika
  • 1 bos(jes) radijs
  • 1 krop ijsbergsla
  • 150 g feta
  • 1 eetlepel fijngehakte dille vers, gedroogd of diepvries
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 20 groene olijven zonder pit
  • 12 takjes peterselie

Instructies

  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd de gepelde ui in zeer dunne ringen.
  • Snijd de ontvelde tomaat in partjes.
  • Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het kapje van de paprika.
  • Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika in dunne ringen.
  • Snijd de radijzen in plakjes.
  • Was en droog de slabladen.
  • Prak de feta en roer deze kaas met de dille door de yoghurt.
  • Leg de slabladen in een grote wijde schaal.
  • Leg op de sla de gesneden groenten en de afgekoelde tuinbonen.
  • Garneer de sla met olijven en de takjes peterselie.
  • Schep in het midden van de sla het yoghurtmengsel en schep het aan tafel door de salade.
  • De yoghurt kan ook apart in een kom worden geserveerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet er warm (Turks) bruinbrood of stokbrood bij.
Variatietip:
Vervang de ijsbergsla door ca. 150 g gewassen en gedroogde spinazieblaadjes.
Strooi geroosterde zonnebloempitten over de sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Turkije