Turkse herdersalade
Boodschappen 7-2003
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 2 vleestomaten
- 200 g tuinbonen pot of diepvries
- 1 rode paprika
- 1 bos(jes) radijs
- 1 krop ijsbergsla
- 150 g feta
- 1 eetlepel fijngehakte dille vers, gedroogd of diepvries
- 250 ml Griekse yoghurt
- 20 groene olijven zonder pit
- 12 takjes peterselie
Instructies
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de gepelde ui in zeer dunne ringen.
- Snijd de ontvelde tomaat in partjes.
- Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het kapje van de paprika.
- Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
- Snijd de paprika in dunne ringen.
- Snijd de radijzen in plakjes.
- Was en droog de slabladen.
- Prak de feta en roer deze kaas met de dille door de yoghurt.
- Leg de slabladen in een grote wijde schaal.
- Leg op de sla de gesneden groenten en de afgekoelde tuinbonen.
- Garneer de sla met olijven en de takjes peterselie.
- Schep in het midden van de sla het yoghurtmengsel en schep het aan tafel door de salade.
- De yoghurt kan ook apart in een kom worden geserveerd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet er warm (Turks) bruinbrood of stokbrood bij.
Variatietip:
Vervang de ijsbergsla door ca. 150 g gewassen en gedroogde spinazieblaadjes.
Strooi geroosterde zonnebloempitten over de sla.
Strooi geroosterde zonnebloempitten over de sla.