Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 60 gram boter
- 4 uien
- 2 teentjes verse knoflook fijn gesneden
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 40 gram bloem
- 2½ deciliter donker bier Fries bier van Us Heit
- 7 deciliter runderbouillon mag met instant
- 1½ eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 4 sneetjes witbrood/stokbrood
- 6 eetlepel(s) fijngeraspte extra belegen kaas
- zout
- peper bij voorkeur uit de molen
Instructies
- Snijd de uien in smalle ringen.
- Verhit de boter en fruit de uienringen tot ze wat kleur hebben.
- Roer de knoflook en tomatenpuree erdoor.
- Strooi de bloem door een (t)zeefje erover.
- Roer alles nogmaals goed door elkaar.
- Schenk er onder voortdurend roeren, het bier en de bouillon bij.
- Blijf zolang roeren tot de soep licht is gebonden.
- Laat de soep ten minste 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Roer de helft van de peterselie door de soep.
- Rooster intussen de sneetjes witbrood aan 1 zijde goudbruin.
- Snijd daarna de korsten van het brood.
- Vermeng de kaas met de rest van de peterselie.
- Bedek er de niet geroosterde zijden van het brood mee en leg de sneetjes onder de hete grill.
- Neem de sneetjes onder de grill vandaan zodra de kaas begint te lopen en wat kleur heeft gekregen.
- Schep de soep in voorverwarmde borden of kommen.
- Laat de kaassneetjes hierop drijven.