Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Uienbiersoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
60
gram
boter
▢
4
uien
▢
2
teentjes
verse knoflook
fijn gesneden
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
40
gram
bloem
▢
2½
deciliter
donker bier
Fries bier van Us Heit
▢
7
deciliter
runderbouillon
mag met instant
▢
1½
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
4
sneetjes
witbrood/stokbrood
▢
6
eetlepel(s)
fijngeraspte extra belegen kaas
▢
zout
▢
peper
bij voorkeur uit de molen
Instructies
Snijd de uien in smalle ringen.
Verhit de boter en fruit de uienringen tot ze wat kleur hebben.
Roer de knoflook en tomatenpuree erdoor.
Strooi de bloem door een (t)zeefje erover.
Roer alles nogmaals goed door elkaar.
Schenk er onder voortdurend roeren, het bier en de bouillon bij.
Blijf zolang roeren tot de soep licht is gebonden.
Laat de soep ten minste 5 minuten zachtjes koken.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Roer de helft van de peterselie door de soep.
Rooster intussen de sneetjes witbrood aan 1 zijde goudbruin.
Snijd daarna de korsten van het brood.
Vermeng de kaas met de rest van de peterselie.
Bedek er de niet geroosterde zijden van het brood mee en leg de sneetjes onder de hete grill.
Neem de sneetjes onder de grill vandaan zodra de kaas begint te lopen en wat kleur heeft gekregen.
Schep de soep in voorverwarmde borden of kommen.
Laat de kaassneetjes hierop drijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Soep
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland