Uiensoep

Uiensoep 6

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Kooktijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram uien
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 30 gram boter
  • 1 el bloem
  • 1 st stokbrood
  • 60 gram Gruyère geraspt

Instructies

  • Pel de ui, snijd hem door midden en snijd in halve ringen.
  • Verwarm de kippenbouillon.
  • Verwarm intussen een de boter in een braadpan op middel hoog vuur en voeg de uienringen toe.
  • Roer regelmatig en laat een kwartiertje bakken totdat ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de bloem toe en laat de bloem garen.
  • Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe.
  • Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Laat 30 à 40 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de over voor op 220 gr. op de grillstand.
  • Snijd de stokbrood in plakjes en laat een paar minuten grillen in de oven.
  • Schenk de soep in vuurvaste kommen.
  • Leg er een plakje gegrilld brood op en verdeel de Gruyère over de kommen.
  • Zet de kommen in de oven en laat de kaas gratineren.
  • Serveer met het overige stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten