Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram uien
- 1,5 ltr kippenbouillon
- 30 gram boter
- 1 el bloem
- 1 st stokbrood
- 60 gram Gruyère geraspt
Instructies
- Pel de ui, snijd hem door midden en snijd in halve ringen.
- Verwarm de kippenbouillon.
- Verwarm intussen een de boter in een braadpan op middel hoog vuur en voeg de uienringen toe.
- Roer regelmatig en laat een kwartiertje bakken totdat ze beginnen te kleuren.
- Voeg de bloem toe en laat de bloem garen.
- Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe.
- Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
- Laat 30 à 40 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de over voor op 220 gr. op de grillstand.
- Snijd de stokbrood in plakjes en laat een paar minuten grillen in de oven.
- Schenk de soep in vuurvaste kommen.
- Leg er een plakje gegrilld brood op en verdeel de Gruyère over de kommen.
- Zet de kommen in de oven en laat de kaas gratineren.
- Serveer met het overige stokbrood.