Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
CITROEN GANACHE
- 120 gram ei
- 135 gram suiker
- 10 gram citroen rasp
- 136 gram citroen schil
- 180 gram boter
- 80 gram belgische chocolade
- 35 gram Cacaoboter
AARDBEIENGELEI
- 250 gram aardbeienpuree
- 25 gram suiker
- 2,5 gram agar-agar
Instructies
CITROEN GANACHE
- Meng in een kom op een bain-marie de eieren, de suiker, de citroenrasp en het citroensap.
- Kook tot 83˚C en klop vaak.
- Haal van het vuur. Voeg *Belgische witte chocolade toe, de cacaoboter en de boter.
- Meng de mix met een staafmixer, koel de ganache af tot 25˚C.
AARDBEIENGELEI
- Meng de agar-agar en de suiker.
- Warm de puree op tot 50 ° C en voeg de agar-agar en de suiker mix toe.
- Laat de mix een minuut koken terwijl je continu roert.
- Laat 2 uur in de koeling staan en mix tot het glad is.
Bereiding 3:
- Temper een deel van de *Belgische witte chocolade in een kom.
- Temper de rest van de *Belgische witte chocolade in een andere kom en voeg de roze kleur toe voor de juiste kleur.
- Neem een spatel met roze chocolade en maak enkele lijnen in je hartvormen.
- Meng met de geharde witte chocolade.
- Maak de mallen leeg en zet ze 10 min bij 8-10 ° C in de koelkast.
- Spuit de ganache erop en sluit af met geharde witte chocolade.
- Zet terug in de koelkast en maak het los wanneer je klaar bent.
- Delight 29 Belgische chocola (duurzaam) en ook de chocola