Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Valentijn chocolaatjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
CITROEN GANACHE
▢
120
gram
ei
▢
135
gram
suiker
▢
10
gram
citroen rasp
▢
136
gram
citroen schil
▢
180
gram
boter
▢
80
gram
belgische chocolade
▢
35
gram
Cacaoboter
AARDBEIENGELEI
▢
250
gram
aardbeienpuree
▢
25
gram
suiker
▢
2,5
gram
agar-agar
Instructies
CITROEN GANACHE
Meng in een kom op een bain-marie de eieren, de suiker, de citroenrasp en het citroensap.
Kook tot 83˚C en klop vaak.
Haal van het vuur. Voeg *Belgische witte chocolade toe, de cacaoboter en de boter.
Meng de mix met een staafmixer, koel de ganache af tot 25˚C.
AARDBEIENGELEI
Meng de agar-agar en de suiker.
Warm de puree op tot 50 ° C en voeg de agar-agar en de suiker mix toe.
Laat de mix een minuut koken terwijl je continu roert.
Laat 2 uur in de koeling staan en mix tot het glad is.
Bereiding 3:
Temper een deel van de *Belgische witte chocolade in een kom.
Temper de rest van de *Belgische witte chocolade in een andere kom en voeg de roze kleur toe voor de juiste kleur.
Neem een spatel met roze chocolade en maak enkele lijnen in je hartvormen.
Meng met de geharde witte chocolade.
Maak de mallen leeg en zet ze 10 min bij 8-10 ° C in de koelkast.
Spuit de ganache erop en sluit af met geharde witte chocolade.
Zet terug in de koelkast en maak het los wanneer je klaar bent.
Delight 29 Belgische chocola (duurzaam) en ook de chocola
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
Feestdagen etc
Valentijnsdag