Vareniki

Vareniki

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 deciliter karnemelk
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram zuurkool
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 deciliter zure room

Instructies

  • Kneed de bloem, het ei, de karnemelk en het zout goed door elkaar.
  • Rol dit deeg uit en snijd er cirkels van.
  • Roerbak ui en spek gedurende enkele minuten; voeg de zuurkool en de tomaat toe en bak nog 10 minuten.
  • Schep een tot twee theelepels zuurkool op elk deegcirkeltje en plak de randen dicht met wat water.
  • Kook ze ongeveer 5 minuten in een grote pan water.
  • Schep de vareniki in borden, giet de zure room eroverheen en bestrooi met gebakken uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Land van herkomst Oekraine