Varkensgoulash met zuurkool

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram magere spekblokjes
  • 200 gram hamlappen
  • 1 eetlepel goulashkruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram wijnzuurkool
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zout peper

Instructies

  • Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit.
  • Snijd intussen de hamlappen in kleine blokjes en strooi er de goulashkruiden over.
  • Voeg de olie aan het spekvet toe en schep het vlees erdoor.
  • Bak het vlees in ± 4 minuten bruin.
  • Snipper intussen de ui en de paprika en bak deze ± 2 minuten met het vlees mee.
  • Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en stoof de goulash in ± 15 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Hongarije