Varkensgoulash met zuurkool
Ingrediënten
- 50 gram magere spekblokjes
- 200 gram hamlappen
- 1 eetlepel goulashkruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 250 gram wijnzuurkool
- 1 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels crème fraîche
- zout peper
Instructies
- Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit.
- Snijd intussen de hamlappen in kleine blokjes en strooi er de goulashkruiden over.
- Voeg de olie aan het spekvet toe en schep het vlees erdoor.
- Bak het vlees in ± 4 minuten bruin.
- Snipper intussen de ui en de paprika en bak deze ± 2 minuten met het vlees mee.
- Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en stoof de goulash in ± 15 minuten zachtjes gaar.
- Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Lekker met aardappelpuree.