Varkenshaasje met kokkels uit Portugal

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • ¼ theelepel gemalen piment
  • 400 gram varkenshaas in stukjes van ± 4 cm
  • zout peper
  • 1 kg kokkels of mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 citroen in partjes
  • 1 eetlepel fijngesneden selderij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de paprika in de oven ± 30 minuten.
  • Laat hem in een afgesloten plastic zak 5 minuten uitdampen.
  • Verwijder de schil en de zaadlijsten en pureer het vruchtvlees.
  • Vermeng de paprikapuree met de knoflook en de piment en smeer het vlees hiermee in.
  • Laat het afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
  • Leg de kokkels 2 uur in zout water, zodat het zand eruit spoelt, of was de mosselen.
  • Verhit de olijfolie en de boter.
  • Braad het vlees rondom bruin en laat het in ± 15 minuten gaar worden.
  • Breng het met zout en peper op smaak.
  • Laat de schelpen uitlekken en voeg ze aan het vlees toe.
  • Verwarm het gerecht met het deksel op de pan ± 5 minuten tot de schelpen open gaan; schud de pan elke minuut om.
  • Garneer met partjes citroen en selderij.
  • Geef er dikke frites bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Portugal