Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de paprika in de oven ± 30 minuten.
Laat hem in een afgesloten plastic zak 5 minuten uitdampen.
Verwijder de schil en de zaadlijsten en pureer het vruchtvlees.
Vermeng de paprikapuree met de knoflook en de piment en smeer het vlees hiermee in.
Laat het afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
Leg de kokkels 2 uur in zout water, zodat het zand eruit spoelt, of was de mosselen.
Verhit de olijfolie en de boter.
Braad het vlees rondom bruin en laat het in ± 15 minuten gaar worden.
Breng het met zout en peper op smaak.
Laat de schelpen uitlekken en voeg ze aan het vlees toe.
Verwarm het gerecht met het deksel op de pan ± 5 minuten tot de schelpen open gaan; schud de pan elke minuut om.
Garneer met partjes citroen en selderij.
Geef er dikke frites bij.