Vegan say cheezy taart

Vegan say cheezy taart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 500 gram havermout
  • 2 grote flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 150 gram rozijnen geweekte en uitgelekte Sultana
  • 100 gram gojibessen geweekte / uitgelekt
  • 100 gram moerbeien geweekte / uitgelekt
  • 2 eetlepels kokosolie zuivere
  • warm water

Voor de topping:

  • 200 gram zonnebloempitten fijn vermalen
  • 70 gram veganistische strooikaas **recept eronder
  • 300 ml plantaardige melk
  • 4 gram agar agar

Optioneel om te garneren:

  • edelgist

** Strooikaas

  • 150 gram edelgist
  • 2 eetlepel(s) fenegriek
  • 1 theelepel keltisch zeezout
  • 1 twee flinke eetlepels bami of nasikruiden* (* Je kunt bami of nasikruiden kopen in de biowinkel. Daar zijn ze zonder verdere toevoegingen verkrijgbaar van het merk HET BLAUWE HUIS. Je kunt ze ook vinden in toko’s en supermarkten maar let daar goed op toevoegingen als zout.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Bekleed een hoge ronde springvorm ( ongeveer 22 cm) met bakpapier.
  • Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom goed door elkaar terwijl je beetjes water toevoegt, maak het tot een mooie smeuïge massa.
  • Stort de massa in de vorm en druk goed aan.
  • Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren.
  • Doe alle ingrediënten voor de topping in een pannetje en breng al roerend aan de kook.
  • Schenk over de taart en laat dit opstijven.
  • Garneer eventueel met wat edelgist.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Kaas