Vegetarische Borsjtsj

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram paddestoelen
  • 2 liter water
  • 3 fijngehakte ui
  • 1 gekookt bietje
  • 1 kleine fijngesneden winterwortel
  • 100 gr gesnipperde witte kool
  • olie
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree of 3 ontvelde tomaten
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 2 laurierbladeren
  • 12 gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • 1 beker zure room

Voor de specifieke rode kleur:

  • 1 gekookt bietje
  • 2 dl bouillon
  • 1 theelepel wijnazijn

Instructies

  • Maak eerst een paddestoelenbouillon door de paddestoelen met 1 ui 1 uur in het water te laten koken.
  • Neem de paddestoelen er dan uit en snijd ze fijn.
  • Snijd een bietje fijn en smoor dit met de wortel, de uien en de kool ± 10 minuten in wat olie met de peterselie, de tomatenpuree of de tomaten, de wijnazijn en de suiker.
  • Voeg de bouillon, zout, peper en laurier toe, breng alles aan de kook en laat het geheel ± 30 minuten op zacht vuur koken tot de groenten zacht zijn.
  • Was de pruimen, kook ze 15-20 minuten in wat water, haal ze eruit en schenk het pruimenvocht bij de soep.
  • Om de soep de specifieke rode kleur te geven kunt u 1 bietje schillen en raspen en dit met 2 dl bouillon en 1 theelepel wijnazijn 10-15 minuten tegen de kook aan houden.
  • Zeef dit vocht en wrijf het bietje door een zeef.
  • Doe dit vocht op het laatste moment bij de soep.
  • Voeg vlak voor het opdienen de fijngesneden paddestoelen aan de soep toe en strooi er de bladselderij over.
  • Leg op elk bord wat pruimen en giet de soep daarover.
  • Geef de zure room er apart bij, zodat ieder daarvan zelf een eetlepel in de soep kan doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland